Chocolade info

Chocolade smelten is niet moeilijk zolang je ervoor zorgt dat er geen water bij de chocolade komt en dat de chocolade niet verbrandt.

Zo doe je het:

1) Als je start met een blok chocolade, dan hak je die best eerst in kleine stukjes.

2) Smelten kan je "au bainmarie" of in de magnetron.

    Smelten gebeurt best langzaam met niet teveel warmte, zo vermijd je dat de chocolade verbrandt.

  • Smelten "au bainmarie"
    • Plaats de kom met chocolade op een pan met heet water.
    • De kom mag het water niet raken.
    • Laat het water niet koken.
    • De chocolade zal langzaam smelten, roer geregeld in de chocolade.
  • Smelten in de magnetron
    • Plaats de kom met chocolade in de magnetron.
    • Start de magnetron op 500-800W voor  20-30sec.
    • Neem de kom uit de oven en roer de chocolade om.
    • Herhaal tot alle chocolade gesmolten is.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb